Начало » Общност » Бар във Варна се отказва изцяло от пластмасовите сламки

Бар във Варна се отказва изцяло от пластмасовите сламки

Бар Култура подкрепя решението на Европейската комисия за забрана на пластмасовите сламки и прибори, предлагайки алтернативни решения.

На 07.11.2018 в сърцето на град Варна официално ще бъде открит новият Култура Speakeasy bar, предлагащ авторски коктейли от опитни и креативни създатели и поддръжници на културния начин на поднасяне и консумация на алкохол.

Интересната визия и идея на заведението са вдъхновени от периода на Сухия Режим, когато спиртните напитки са били строго забранени, а тайните барове са били любимото убежище на любителите на майсторски приготвените коктейли.

Във връзка с дейността си и в подкрепа на актуалните напоследък решения за забрана на пластмасовите прибори на територията на Европейския Съюз, колектива на Култура speakeasy bar реши да откаже използването на сламки в заведението си и да предложи хартиени или бамбукови заместители, които не замърсяват околната среда. Около 8 милиона тона пластмаса се изхвърлят всяка година в океаните според Асамблеята на ООН по околната среда.

 
<
Петя Митева