Начало » Общност » Турнир по боулинг за студенти започва днес във Варна

Турнир по боулинг за студенти започва днес във Варна

Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, отново организират спортни прояви по случай 8 декември – Празник на българските студенти.
Организаторите залагат на разнообразни спортове и форми на провеждане, с което се цели привличане на повече и различни млади студенти да се включат в спортните прояви.

В периода 7-23 ноември програмата за студентите от шестте университета включва спортовете: мини футбол, лекоатлетически крос, боулинг, тенис на маса, стрийтбол 3х3, волейбол и плуване.

Откриващо събитие тази година е боулинг турнира, който ще се проведе в Гранд мол – Варна, като началото на квалификациите е от 17.00 часа на 7 ноември.

Турнирът по тенис на маса ще се проведе по системата Лично- отборно за мъже и жени на 8 ноември от 10.00 часа в залата на Икономически Университет – Варна.

Кампанията в чест на празника на българските студенти, продължава с мачовете от програмата на спорта мини-футбол, като първата среща се провежда на 12 ноември – понеделник, от 16.00 часа на базата на Технически университет – Варна. Първият двубой е между двата отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически университет – Варна. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 16 ноември, петък, от 15.00 часа.

Лекоатлетическия крос, ще се проведе на 10-ти ноември – събота, от 10.30 в Морската градина, под Летен театър. Дистанциите на трасето са установените в последните години за студентите, а именно 1000 м. за жени и 2000 м. за мъже. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 22 ноември, сряда, от 15.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 19.11.18 г. в спортния комплекс на Икономически Университет – Варна от 17.00 часа с двубоя при жените между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 22 ноември, четвъртък, от 14.30 часа. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите, които от своя страна да подадат заявка към организаторите до 20 ноември. Официалното награждаване на “Купа 8 декември” ще се състои на 23 ноември 2018 г. , петък, от 19.00 часа в Юнашки салон.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева