Начало » Общност » Днес започва национална конференция по правни науки

Днес започва национална конференция по правни науки

снимка: Будна Варна

Национална конференция на тема „Актуални правни предизвикателства в икономиката“ ще се проведеднес в Икономическият университет във Варна, припомня BudnaVarna.bg.

Събитието ще се състои в конферентна зала 1 от 9:30 ч.

Целта на форума е да предостави възможност за разискване на проблематиката, свързана с актуални аспекти на правната уредба в сферата на икономиката. Очаква се това да е среща на практици и учени от различни сфери на правното знание – правоприлагане и доктрина, академични учени, преподаватели, докторанти, съдии и представители на различни институции.

По покана на ръководството на катедра“ Правни науки“ във форума ще се включат зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова и експерти от министерството, които ще представят актуалната проблематика на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В рамките на дискусионните модули ще бъдат изнесени и разисквани над 40 доклада – академични изследвания в сферата на правните отрасли, обвързани с различни аспекти на проблемите в икономиката. Специален доклад, свързан с актуалната за законодателството и практиката ни социална икономика, ще бъде изнесен от експерт към МТСП. Ще се дебатират предложения за усъвършенстване на законодателството, тенденции в сферата на правната регулация, на икономиката и становища с практическа насоченост.

 
<
Budnavarna