Начало » Общност » Варна се вдига на протести срещу високите цени

Варна се вдига на протести срещу високите цени

Варненци се самоорганизират в социалните мрежи и ще протестират срещу високите цени на горивата, вдигането на данъците за старите автомобили, както и в подкрепа на майките на деца с увреждания.

Пореден протест против високите цени на горивата се организира във Варна този уикенд. Той ще се проведе в събота, 10 ноември, а като сборен пункт организаторите посочват паркинга на “Метро”, където се очаква в 13 часа да се присъединят всички, които подкрепят инициативния комитет от граждани. Подобен протест, но със сравнително малъйк интерес се проведе преди две седмици пак там.

Съобщението за масови протести в цялата страна се разпространява в социалните мрежи, интересното е обаче, че групата за протеста временно е недостъпна в момента. Едната от групите, организатори се нарича “На България й писна!”.

Идеятна е автопротестът да тръгне от “Метро” и да продължи с шествие до Община Варна, а гражданите без автомобили могат да дойдат направо там в 14.30 часа пред сградата на общинския билдинг.

Според варненци, самоорганизиращи се за протеста, той против високите цени на горивата, в подкрепа на майките на деца с увреждания, както и срещу вдигането на данъците на автомобилите. Вече е поискано и разрешение от Общината, каквото преди две седмици нямаше, уточняват организаторите.

 
<
Budnavarna