Начало » Общност » Екшън по бензиностанциите в Добрич. Варненци масово зареждаха гориво за жълти стотинки, шофьор сложи бензин за 7 стотинки!

Екшън по бензиностанциите в Добрич. Варненци масово зареждаха гориво за жълти стотинки, шофьор сложи бензин за 7 стотинки!

Над 100 автомобила се включиха тази вечер в поредния протест срещу високите цени на горивата в Добрич. Всички зареждаха за жълти стотинки на бензиностанциите на Шел, ЛукОйл, ОМВ. Най-ниската стойност, за която шофьор брои за гориво, бе 7 стотинки, но масово слагаха гориво за по 20-30 стотинки.

Участниците в шествието отидоха на изхода на Добрич към Балчик. Преминаванато ставаше бавно, тъй като светофарите работиха. След това групата се раздели по бензиностанциите в града, като всички изразиха протеста си срещу високите цени на горивата със зареждане за жълти стотинки.

„Подложени сме на истински кошмар. Хората са в правото си да зареждат за колкото си искат”, заяви служител на бензиностанцията на ЛукОйл.

Исканията на протестиращите са да бъдат намалени цените на бензина и дизела, да няма големи разлики в отделните градове, да има по-голям контрол върху веригите, които продават горива; както и да се подобри качеството на горивата, които според тях често са пълни с различни примеси.

източник: BGtourism.BG

 
<
Budnavarna