Начало » Общност » Нови 155 лекари се дипломираха във Варна

Нови 155 лекари се дипломираха във Варна

Общо 155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция получиха дипломите си от Медицинския университет във Варна. На тържествена церемония във Фестивалния и конгресен център днес те положиха Хипократовата клетва. Препълнената зала стана свидетел и на тържествения ритуал по предаване на университетския жезъл, символ на силата и авторитета на ректорската и академичната власт на университета.

Отличниците на 52-рия випуск на Факултета по медицина са 41. Всички те получиха парични награди от ректора проф. д-р Красимир Иванов. Първенец на випуска е д-р Пресияна Боярова, която получи награда и от кмета на Варна Иван Портних. Районната колегия на Българския лекарски съюз предостави парични награди, плакети и грамоти за първите трима по успех. Д-р Климентина Мончева бе удостоена с награда на името на бележития варненски лекар д-р Никола Сираков. Този приз се дава за втора поредна година и се присъжда на абсолвента с най-високи постижения в областта на науката по време на следването си.

„Днес, затваряйки една страница, отваряте нова. Но само от Вас зависи какъв избор ще направите в бъдеще – дали ще изберете да бъдете себе си, да бъдете професионалистите, за които сме Ви подготвяли през тези 6 години, да спазите всяка дума от Хипократовата клетва,  да продължите по пътя на научната кариера.

Моят съвет е: какъвто и избор да направите, направете го така, че да останете верни на себе си, на човечността и добротата. Не оставяйте обстоятелствата или навиците да управляват Вашия избор. Станете господари на себе си и използвайте силата на волята си, за да избирате. Вие вече притежавате част и от могъщата сила на знанието. А знанието е това, което дава възможност за избор“, каза в академичното си слово проф. д-р Красимир Иванов.

Студентите излъчиха своите фаворити сред преподавателите си и наградиха проф. д-р Златислав Стоянов, доц. д-р Тони Аврамов, проф. д-р Антон Тончев и гл. ас. Мария Димова с титлата „Любим преподавател“.

Музикален поздрав към абсолвентите отправиха Боби и Заки от дует „Авеню“. Със специален музикален поздрав изненадаха колегите си пък дипломираните д-р Василена Бояджиева и д-р Габриела Георгиева.

 
<
Budnavarna