Начало » Общност » Определиха колко често да се извозва боклукът във Варна през 2019-та

Определиха колко често да се извозва боклукът във Варна през 2019-та

Снимка: Будна Варна

В кои райони и колко често да се извозва боклукът през 2019-та определя кметска заповед от края на октомври месец.
Най-голяма е разписаната кратност в „Одесос“. Според разпореждането обслужването на 6-кубиковите контейнери трябва да се случва ежедневно. Изискването е „бобрите“ от един кубик да се почистват всеки ден двукратно. През летния сезон 400 от тях да се обслужват трикратно. По план малките и големите кофи трябва да се чистят два пъти седмично. През зимния период тротоарните кошчета се изисква да се чистят двукратно ежедневно, а през летния петкратно.

В „Приморски“ контейнерите „бобри“ от един кубик е разпоредено да се чистят всеки ден. 360 от тях трябва да се обработват по два пъти. По отношение на останалите видове съдове няма разлика спрямо район „Одесос“. През летния сезон обаче петкратно се чистят само тротоарните кошчета в курортите. Освен това е предвидена и обработка на заслоните в комплексите.

Според заповедта 6-кубиковите контейнери в „Младост“ трябва да се чистят три пъти седмично, а през лятото ежедневно. Иска се „бобрите“ от кубик да се обработват всеки ден. Боклукът от 150 да се извозва целогодишно два пъти на ден. Очаква се почти всички тротоарни кошчета да се чистят един път ежедневно, а през лятото по два пъти.

Във „Владиславово“ заповедта изисква по-малките контейнери и кошчетата да се чистят по един път всеки ден, а големите контейнери и кофите по няколко пъти седмично. Същото важи и за район „Аспарухово“.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева