Начало » Общност » Варна участва в Startup Europe Summit 2018

Варна участва в Startup Europe Summit 2018

Създаване на мрежа от стартъпи между страните от Централна и Източна Европа и Западните Балкани беше основният акцент на проведения в София форум Startup Europe Summit 2018. От българска страна декларацията за учредяване на мрежата беше подписана от варненеца Димитър Иванов, председател на СНЦ „Български бизнес форуми“. Неправителствената организация от дълго време работи в посока стимулиране на развитието на иновативни идеи и на стартъп предприятията в региона. Те са и организаторите на основния форум в Източна Европа по тази тема, който се провежда ежегодно във Варна – INNOWAVE SUMMIT.

„Създадената по време на STARTUP EUROPE SUMMIT мрежа ще подпомага изграждането на контакти и създаване на екосистема от възникващите компании“, каза българският комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел. Според нея създаването на мрежата ще даде още една възможност на хората с идеи да открият финансиране, нова работа или партньори, по разнообразни програми за стартиращи предприятия.

По време на събитието се проведе важна среща между делегация от Варна, съставена от 30 души – предприемачи и представители на организации, с еврокомисар Мария Габриел. На срещата присъства и кметът на град Варна – Иван Портних. Беше констатирано, че Варна е образователен център в сферата и има потенциал да се превърне в площадка за тестване и имплементиране на иновативни технологии.

 
<
Budnavarna