Начало » Интересно » Обявата, която развесели България: Млад мъж си търси „баба под наем“

Обявата, която развесели България: Млад мъж си търси „баба под наем“

Търновец обяви в интернет, че си търси „баба под наем”.

Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се премести да живее на село да е „на поне 15 км. от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане”.

Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във „Фейсбук“, а с одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично.

Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук. Освен с бабата под наем Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача. 27-годишният мъж признава, че работи още отпреди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни.

А коминочистач става съвсем случайно.

Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да и почисти комините на жилището. Без да се замисли Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. По време на работата си Делян е откривал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник, открил и един истински пернишки винкел.

Пo дyмитe на коминочистача, пpoблeмите y нac са два: чe хopaтa нe пoддъpжaт кoминитe и тe ca в oкaянo cъcтoяниe, и че не използват пълноценно отоплителните си уреди на твърдо гориво.

„Вceки cе сеща да чиcти комина си, eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa. А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa за да са спокойни”, обяснява мъжът. Освен с чистене на комини той се занимава и с различни други дейности. В социалната мрежа „Фейсбук“ е създал страница „Услуги ВТ”, национален сайт за услуги в различни области: косене на трева, отпушване на канали, строителни ремонти, ел. и ВиК услуги, озеленяване и др. Твърди, че без значение какво върши, работата го прави истински щастлив.

източник: Монитор

 
<
Budnavarna