Начало » Политика » Цветан Цветанов във Варна: БСП са абдикирали от парламентарната си дейност

Цветан Цветанов във Варна: БСП са абдикирали от парламентарната си дейност

БСП са абдикирали от парламентарната си дейност и напълно отсъстват от смисления дебат по секторни политики. В тандем с президента Румен Радев те търсят само конфронтация. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща снад 300 членове и симпатизанти на ГЕРБ във Варна.
„В политиката винаги трябва да бъдеш с протегната ръка, да можеш да правиш компромиси”, заяви Цветанов по повод нападките на държавния глава към правителството и отказа му да се срещне с министъра на финансите и председателя на бюджетната комисия в парламента.
„Да се подготвим сериозно за евровота, който е от ключово значение и за бъдещия ни успех на местните избори”, призова Цветанов, като акцентира, че опозицията полага усилия да омаловажи постигнатото при управлението на ГЕРБ.


В присъствието на народни представители, кметове на общини и райони, общински съветници, ръководители на партийни структури в областта, Цветан Цветанов представи политиките за увеличение на доходите, заложени в бюджета за следващата година.Той отправи остра критика към агресивния тон на БСП по всички важни за обществото ни теми, като даде пример с противопоставянето на опозицията за ратификация на споразумението между ЕС и Турция за отпускането на 3 млрд. евро за задържане на потока от мигранти. „Солидарното участие на страната ни е важно за сигурността на външната граница на ЕС, за което вече сме получили и европейско финансиране в размер на 160 млн. евро за изграждане на необходимия допълнителен капацитет”, отбеляза Цветанов. Той припомни противоречивата позиция на БСП и по повод пакта за миграцията на ООН, който евродепутатите от левицата са подкрепили  с вота си в ЕП.
Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира и върху усилията да се търси баланс и диалог по теми като данъците за автомобилите и увери, че увеличението за най-старите коли с малка мощност ще е около 5,60 лв. „Със законови промени ще дадем възможност налозите от лизингови автомобили да постъпват в общините, където се използват, а не където са регистрирани”, обяви още Цветан Цветанов. Той отбеляза, че сериозно се работи и по спорните текстове в закона за вероизповеданията, чрез обществено обсъждане ще се търси консенсусно решение и за  предстоящата наредба, която касае зареждането с гориво на земеделски производители.


„Резултатите, които постигаме чрез реализираните проекти по европейските програми, са най-сериозната противоотрова за антиевропейското говорене”, изтъкна кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, отчитайки, че европейската солидарност дава възможност на общините да решават въпроси, които иначе не са по силите на местната хазна. Кметът благодари и за доброто взаимодействие с държавната власт и огромната подкрепа на правителството, осигурило за мащабните проекти на града над 100 млн. лв. само за година и половина.
В рамките на събитието Цветан Цветанов се срещна и с представители на структурата на ГЕРБ в Провадия, с които обсъди местни проблеми.

 
<
Budnavarna