Начало » Топ Новини » Ева Добрева: Чувствам се прекрасно в планините, долините и равнините на нашата родина

Ева Добрева: Чувствам се прекрасно в планините, долините и равнините на нашата родина

Ева Добрева е родом от град Варна, на 19 години и ще бъде номер 11 в конкурса „Мис България“ 2018.

 

1 – Представете се с няколко думи?

Е.Д. – Казвам се Ева Добрева. На почти деветнадесет години. Родена и отрастнала съм в град Варна. Възпитаник съм на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ в Морската столица на България. Към момента съм студентка – първа година в Икономически университет – Варна.

 

2 – Вие сте „Мис Кранево“, как ще представите пред България този курортен град?

Е.Д. – Кранево е привлекателно селище, разположено на бреговата ивица на Черно море. Намира се на 2 км от курорта Албена, до който може да се стигне и пеша по непосредственно разположената плажна ивица. На 3 км на юг от Кранево и 3 км на север от курорта „Златни пясъци“ е нос Екрене (старото име на селището), на който е разположен много известен морски фар, виждащ се и от пътя Варна – Балчик. На това място в периода на румънската окупация на Южна Добруджа (1913 – 1940 г.) е минавала границата с Румъния.Морският нос Кранево на остров Тауър в Антарктика е наименуван в чест на това населено място.Казват, че всички курортни селища по българското Черноморие си приличат: низ от малки и приятни хотелчета с евтина леглова база и приятни ресторантчета, с главни търговски улички, които са запазили автентичната балканска атмосфера и примамват туриста с шаренията си. Кранево притежава всичко това , но ако го изберете за своята лятна морска почивка, ще Ви предложи и нещо, което го няма в другите ни морски селища: съхранена природна красота.

3 – Какви качества трябва да притежава новата „Мис България“?

Е.Д. – Новата Мис България трябва да притежава освен физическа красота, и силно присъствие на сцената, трябва да е уверена в себе си и да работи в екип по планираните през годината в която е избрана като посланник на България. Трябва да внушава увереност и последователност, да има ясна визия, да показва съчувствие и да е силен ментор за младите хора около себе си. Необходимо е да е искренна, да не носи маска. Единственият начин, по който може да породи доверие и да работи и да отдаде себе си на каузите, които защитава. Освен това е нужно да бъде отговорна към поетите ангажименти. Нужно е да е почтенна личност, в пряко отражение на ценностите, които една истинска кралица на красотата въплъщава. Да не се срамува да използва личните си качества и таланти в полза на социални каузи. Мис България би трябвало да е вдъхновение за младите хора и гордост за сънародниците си. Мис България не е само една корона на главара на красиво момиче, тя трябва да приема титлата като вдъхновение за това, което прави, за да бъде наистина успешна. Не бива да се бои от предизвикателства. Нужно е да е надарена с търпение, защото търпението е това, което реално тества ангажимента към някаква цел. Пътят към постигане на заложените цели често е изпълнен с много препятствия, но това не трябва да спирастремежа към постигането им. Все по- често сме обградени със скептици, които се отитват да прекършат желанието ни за постигане на нещо. За това Мис България тррябва да бъде силно мотивирана позитивна личност, която да може да приема различни ситуации и неуспехи и да ги превръща в позитивни. Емоционалната реакция само може да влоши нещата. Затова е нужно да може да обмисля и най-лошите сценарии и регулира безполезните, инстинктивни отговори, за да не се стига до фатални решения и уронване престижа и на посланник на България. Не на последно място – Мис България трябва да бъде истинска, да не имитира друга личност. От когото и да се учи, каквито и качества да изгражда по пътя си, да не губи автентичния си глас, мнение и стил на вземане на позитивни решения. Мога да изброявам още много качества, които според мен би трябвало да притежава една успешна Мис България. Истината е, че ако аз бъда избрана, ще дам всичко от себе сида защитавам и представям положително не само хората които са ми гласували своето доверие, а и страната ни. Ще изпълнявам съвестно планираните и поети ангажименти и каузи, стремейки се да давам добър пример на младите хора в родината ни.

 

4 – Какви отговорности носи короната „Мис България“?

Е.Д. – Отговорностите на Мис България са много. Момичето, на което се гласува доверието да носи тази тежка корона на първо място е обществена личност, която трябва активно да се включва в популяризиране и изпълнение на социални каузи. Тя не е политически обвързана с политически партии и икономически интереси. Нужно е да популяризира и работи за позитивният имидж на България явявайки се като посланник на красотата на българката на международно ниво / имам в предвид международните конкурси за красота/.

5 – Какво е за Ева Добрева България?

Е.Д. – България е моята родина. Земята която отгледала предците ми и ще храни мен и децата ми. България е най- прекрасното място за живот. Красива природа, прекрасни хора, четири сезона, които ни даряват щастието да усетим всичко от климатите на нашата планета. От гостоприемството на домашното огнище, до невероятните курортни комплекси…няма място, което да съм посетила и да не харесвам. Обожавам синевата на небето, морето, реките и езерата ни. Чувствам се прекрасно в планините, долините и равнините на нашата родина, За мен България е въплащение на представата ми за Рай на Земята. Истина е, че има много неща, които чисто политически или икономически я правят не толкова привлекателна за много хора, но аз си мисля, че ако всеки погледне позитивно и вложи най доброто от себе си на родна земя, няма да има по- привлекателно място за живот на тази планета.

 

6 – С коя участничка се сприятелихте най-много?

Е.Д. – Всички момичета са много красиви и бих искала да запазя приятелството с тях и след надпреварата за короната. Най близо до мен като личност, като човек с когото бих споделила всичко през дните на подготовка, а и след това е ………….

 
<
Budnavarna