Начало » Политика » 50/50 очаквания за предсрочни избори и за пълен мандат

50/50 очаквания за предсрочни избори и за пълен мандат

Относително равенство в очакванията за предсрочни избори и за пълен мандат на правителството. Това показва проучване на “Галъп интернешънъл”, проведено между 28 и 30 ноември сред 801 души в цялата страна. Общо 43% от запитаните смятат, че правителството ще остане на власт до края на мандата си през 2021 г.

Други 44% са на противоположния полюс и имат по-скептични очаквания. 29% от тях са на мнение, че правителството ще остане на власт до евроизборите през май догодина, а 15% дават сравнително по-оптимистична прогноза, според която то ще се задържи до местните избори през есента на 2019 г.

Мнозинството от анкетираните – 70%, подкрепя протестите срещу управлението. Половината от тях заявяват, че биха участвали в протест срещу правителството, а 8% вече са го правили. Други 41% обаче не биха се включили в подобни прояви, пише news.bg.

Повечето от запитаните (69%) са на мнение, че протестите са спонтанни, а други 19% ги смятат за платени. От своя страна 4% от анкетираните определят протестите като криминални.

По отношение на оценката, която българите поставят на управлението, повечето от тях смятат, че правителството се справя “средно” – 32% споделят това становище. Други 15% му поставят оценка “добре”, а едва 4% оценяват управлението му като “много добро”. Значително по-високи са негативните оценки – 26% намират управлението за “лошо”, а 21% го определят като “много лошо”.

 
<
Budnavarna