Начало » Общност » Номинираха проекти на 3-ма варненски ученици за националния конкурс „Посланици на здравето“

Номинираха проекти на 3-ма варненски ученици за националния конкурс „Посланици на здравето“

Проекти на 3-ма варненски ученици са допуснати до участие в националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването(МЗ).

Във възрастовата група 5 – 8 клас е номинирана Венета Делчева от СОУ „Димчо Дебелянов“, а във възрастовата група 9 – 12 клас – Пенка Добрева от СУЕО „А.С.Пушкин“ и Евелина Дамянова от III ПМГ „Акад. Методий Попов“.

Общо 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI издание на „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г. Конкурсът се организира от МЗ в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1 -4 клас, 5 – 8 клас и 9 – 12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория.

МЗ и Представителството на ЕК в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева