Начало » Общност » Екипът на МисияБъдеще търси своите ученици за професиите на бъдещето

Екипът на МисияБъдеще търси своите ученици за професиите на бъдещето

Стартира първата по рода си обучителна програма за подготовка за професиите на бъдещето и новите технологии #МисияБъдеще, в продължение на 13 уикенда, научи BudnaVarna.bg.

Екипа на Високотехнологичния пре-акселератор за ученици ще посети училищата във Варна, за да представи учебната програма на проекта #МисияБъдеще, която цели да подготви ученици от 5, 6, и 7 клас за професиите на бъдещето.

High Tech Pre-Accelerator for students е ускорителна програма за ученици, която подготвя за професиите на бъдещето и дава умения и знания за най-новите технологии. Целта на инициативата е както учениците да имат свободен достъп до технологиите и да бъдат подготвени за бъдещите професии, така и да се спомогне за подобряване в образованието. Бъдещето, за което говорим е съвсем близо и всяка механична работа ще бъде заменена от роботи, а ние хората ще можем да изразяваме себе си чрез изкуство, наука, открития.

С първата си обучителна програма „Мисия Бъдеще“, всеки включил се ученик ще може да научи как се сглобява и управлява робот, как може да създаде своя собствена игра и да принтира проект на 3D принтер.

Основатели са лидерите Beehive, Университет за деца, Tinusaur и Startup Factory.  High Tech Pre-Accelerator for students бе единственият полуфиналист от България на състезанието за социални иновации към Европейската комисия – EU Social Innovation. След разработката на цялостната визия и стартиране във Варна, инициативата има за цел да бъде реализирана и в други български градове.

Всеки желаещ може да се запише в страницата: https://www.facebook.com/htpas.eu

 
<
Петя Митева