Начало » Спорт » Шампионите по плажен футбол започнаха подготовка

Шампионите по плажен футбол започнаха подготовка

Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон, научи BudnaVarna.bg. Играчите на клуба се събраха за първо занимание на плажната ивица в морската столица, където ще протече и основната част от подготовката на тима за предстоящия сезон в най-атрактивната разновидност на футбола.

След кратки бегови упражнения, старши треньорът на тима Симеон Христов раздели играчите на два отбора и бе проведена двустранна игра, въпреки минусовите температури на варненското крайбрежие.

На първото занимание за годината на отбора липсваха нови имена, но селекцията остава отворена до началото на активния спортно-състезателен сезон.

МФК Спартак изпрати изключителна година, в която освен поредната титла на страната, записа  безпрецедентното дванадесето място в най-силния клубен турнир – Шампионската лига, ставайки първия роден тим, който прескача груповата фаза на основния кръг в турнира. В края на годината МФК Спартак беше обявен за Отбор на годината във Варна и зае престижното 23-то място в клубната ранглистата на Европа за последните пет години, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ и ЦСКА Москва.

Въпреки сериозните постижения, които постигна отбора, клубът е изправен пред огромни трудности с формирането на бюджета за предстоящия сезон, като от това ще зависи и програмата на клуба през годината.

 
<
Петя Митева