Начало » Общност » Безвъзмездно санираните сгради във Варна са 24

Безвъзмездно санираните сгради във Варна са 24

Общо 24 са напълно завършените безвъзмездно санирани сгради в община Варна по Националната програма за енергийна ефективност. В момента работа се извършва по още 6 здания. За други десет се търси изпълнител, който да се занимае със санирането. Това става ясно от отговор на регионалния министър даден на питане на депутата от варненския избирателен район Николай Александров.

Народният представител се интересува за кои от жилищните сгради на територията на община Варна, с подписани договори за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, все още не са изпълнени съответните строително-монтажни работи и кога се очаква да приключат предвидените дейности.

Министър Петя Аврамова отговаря, че сключените договори за целево финансиране между „Българска банка за развитие“ АД и община Варна са 40 броя.

Сградите, които са с напълно приключени дейности, въведени в експлоатация и са окончателно разплатени и с подписани протоколи са 24 броя.

В процес на строително-монтажни работи са 6 сгради с адреси: „Владислав Варненчик“ 20, блок 59 във „Възраждане“, „Воден“ 19, „Иларион Макариополски“ 15, „Петър Берон“ 19, вход Г на блок 75 във „Възраждане“.

Останалите 10 договора са със започнати дейности и имат обявена обществена поръчка за инженеринг. Става дума за блок на ул. „Дубровник“ 16, блок 49 и 17 в „Трошево“, входове на блок 1, блок 4 и 12 във „Възраждане“, блок 120 и 146 в „Младост“, блок 20 на ул. „Свобода“ и блок 24 на ул. „Морска сирена“.

Общата сума на всички сключени договори за изпълнение на дейностите по националната програма на територията на община Варна е в размер на 34 169 649 лева, като от тях разплатените от ББР средства са в размер на 31 724 137 лева.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева