Начало » Общност » Варненски ученици и младежи ще участват за първи път в ЕКО пърформанс

Варненски ученици и младежи ще участват за първи път в ЕКО пърформанс

Театралният арт пърформанс „ЕКО“ се планира да бъде осъществен от професионални актьори, режисьори, художници и съвместно с юноши и младежи с интереси към изкуството от гр. Варна, научи BudnaVarna.bg.

Иновативният пърформанс включва 50 директни участници на възраст между 14-26г., които заедно с професионалните артисти ще създадат ЕКО пърформанс, преобразявайки района на Национална астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ гр. Варна.

Проектът предвижда провеждането на разнообразни творчески дейности паралелно с изграждането на пърформанса под формата на креативни групови занимания в 3 секции „Театър“, „Танц“ и „Приложни изкуства“ напълно безплатно за варненските ученици. Творческите ателиета ще се проведат между 1 февруари и 30 март, а самата подготовка за пърформанса от месец април. Планирането на въвличане на младежите в самия процес на изграждане на пърформанса ще подпомогнат да създадат позитивна промяна при юношите и младежите, които нямат възможност да се докоснат до културни събития, особено в сферата на съвременното изкуство. Допълнително, включването на ученици от училищата по изкуства във Варна ще подпомогне въвличането на участниците без опит в сферата на изкуството и ще създаде възможност за диалог и обща колаборация. Основният фокус е екологичната тематика и необходимостта да използваме изкуството като средство да помогнем на околната среда.

Желаещите да се включват директно или индиректно, могат да попълнят формуляра за участие на страницата във фейсбук на Сдружение „Наш Свят“ или на https://goo.gl/forms/EIg4MXqyb8joek9w1

За допълнителна информация:

Ива Панева

Ръководител на проекта

0894379119; ivapaneva@gmail.com

 
<
Петя Митева