Начало » Общност » Ром псува българите, жена му…….

Ром псува българите, жена му…….

Мъж от Варна разказа за грозна случка, разиграла се пред магазин на площад „Лаврентий“ в града. Негова позната била нападната там от ром, който преди това нареждал в продължение на 5 – 10 минути грозни псувни по адрес на българския народ. След като жената му направила забележка, той я ударил в лицето, пише Петел.Случката се разиграла миналата събота по обед. „Ромът, първоначално около 5-10 мин. е стоял пред магазина и е обиждал на верска основа, като думите му са били: „Майка ви българска да е**, 500 г. сме ви е**ли и пак ще ви е**м, мрете българи“ и др. Моята позната му е направила забележка и ромът без никакъв повод и причина я е ударил с ръка по лицето при което тя си удря главата във вратата. Има и запис от нападението, който вече е в Първо районно. Нападателят е задържан“, разказва мъжът, станал свидетел на грозната случка.

От пресцентъра на полицията разпространиха информация за случая. От тях става ясно, че задържаният побойник е 57-годишен жител на с. Енево, обл. Шумен, известен на МВР и осъждан, а по случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна

„Страхувам се, че подобни случай с насилие от страна на роми към българи зачестяват. Страхуваме се, че случаят може да бъде потулен от прокуратурата, като се обосноват, че инцидентът е от частен характер, а това не е така“, коментира сивдетелят, разказал подробности по случая.

Подобен скандален случай имаше през април. Тогава в тъмните часове на деня видимо пиян човек викаше „Гяури, аз съм татарин, господар съм ви, гяури“. В този случай, гръмогласния враг на българското беше свален на земята от преминаващ младеж, явно приел лично обидите към България.

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *