Начало » Общност » Откриха марихуана в домовете на двама младежи

Откриха марихуана в домовете на двама младежи

На 11.01., около 14:20 часа, по време на специализирана полицейска операция, в ж.к. „Чайка“, е извършена полицейска проверка на непълнолетно момче. Намерени са и иззети 3 пакетчета със суха тревиста маса, научи BudnaVarna.bg.

При последвалите действия по разследване на случая е претърсен дома на момчето, където са установени допълнителни количества от същата субстанция и електронна везна.

Направената експертна справка установява, че тревистата маса е марихуана с общо тегло 43,01 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Непълнолетното момче е задържано за срок до 24 часа.

Същия ден, около 22:00 часа, по време на специализирана полицейска операция, на ул. „Сан Стефано“, е извършена полицейска проверка на 19-годишният Г.Ж. от Варна. Намерено е и иззето пакетче със суха тревиста маса.

При последвалите действия по разследване на случая е претърсен дома на Г.Ж., където са установени допълнителни количества от същата субстанция и електронна везна.

Направената експертна справка установява, че тревистата маса е марихуана с общо тегло 220,18 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Г.Ж. е задържан за срок до 24 часа.

 
<
Петя Митева