Начало » Общност » Ремонтират спортното училище

Ремонтират спортното училище

От есента започва мащабен ремонт на спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна. Това съобщи на откриването на учебната година министър Красен Кралев. „Планираме ремонта отдавна и съм щастлив, че тази година ще успеем да реализираме този голям проект. Ще бъде санирана цялата сграда и след една година ще имате съвсем нов учебен корпус. Тази година може би ще бъде малко по-трудна за вас, но ще трябва да се справите с неудобствата, за да можем догодина да посрещнем първия учебен ден с обновена сграда“ – каза министър Кралев.

Той подчерта, че за него е чест да гостува във варненското спортно училище, което е люпилня за шампиони. Негов възпитаник е и Елица Янкова, която спечели първия медал за България на олимпиадата в Рио. Състезателката по борба ще бъде специален гост в училището утре.

„От училище „Георги Бенковски“ са излезли много имена, които са донесли вдъхновение за всички българи. Следвайте техния пример и съм сигурен, че сред вас ще са следващите европейски, световни и олимпийски шампиони. Напълно е възможно, стига да слушате учителите си и треньорите. Бъдете изключително старателни и не забравяйте, че освен спортната кариера има много неща, които трябва да научите и в учебните часове“ – обърна се към учениците Красен Кралев.

Министърът на спорта пожела също много търпение и успешна работа на всички учители и треньори в спортното училище.

 

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna