Начало » Девня » В Девня започва раздаването на хранителни продукти за социално слаби

В Девня започва раздаването на хранителни продукти за социално слаби

От петък, 8 февруари, започва раздаването на хранителни продукти за крайно нуждаещи се лица в Девня, научи BudnaVarna.bg.

Съгласно списъка на Агенцията за социално подпомагане определените правоимащи на територията са 340 души. Всеки един от тях ще получи по 24,070 кг. хранителни продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Основният раздавателен пункт в Девня ще бъде базиран в пенсионерския клуб в кв. „Девня 1“, а оттам помощите ще се разпределят и към пунктовете в кв. „Повеляново“ (Младежки дом), в село Кипра (кметство) и село Падина (кметство).

Пунктовете за раздаване на хранителните продукти ще работят всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа. В пакетите са включени стоки от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, зрял фасул, грах, месни консерви, леща, захар, олио и други.

Акцията, която ще бъде осъществена посредством БЧК, е в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Крайният срок за получаване на помощите в Девня е 28 февруари 2019 година.

 
<
Петя Митева