Начало » Общност » Картите за градския транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят

Картите за градския транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят

Снимка: Будна Варна

Картите за градския транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят. Освен, че ще бъде намалена цената им, ще бъде увеличен и броят на линиите, по които ще може да се пътува с тях, каза кметът Иван Портних.

Новите цени ще влязат в сила след одобряване на транспортната и тарифната схема. По-евтини карти ще плащат и пенсионерите.

Над 500 души вече са подкрепили петицията в интернет за по-ниски цени на картите за ученици и студенти във Варна, които са най-скъпите в страната. В морската столица месечна карта само за една линия струва 21 лева. В София, Пловдив и Бургас цените са между 16 и 21 лева, но картите важат за всички линии. В Русе учащите могат да ползват всички тролейбуси срещу 18 лева, а в Стара Загора месечната карта за две линии е близо 29 лева.

„Намаляването на цената на абонаментните карти и използването им за всички линии ще мотивира повече ученици и студенти да използват обществения транспорт, ще облекчи родителите и ще намали трафика“, обясни пред Дарик Сали Светославов, който е един от инициаторите на подписката.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева