Начало » Общност » Младежи от „Делфините“ – Варна даряват над 30 хил.лв. на дом за възрастни хора

Младежи от „Делфините“ – Варна даряват над 30 хил.лв. на дом за възрастни хора

Над 30 хил.лв, от благотворителна коледна кампания, провела се от младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“ – Варна, ще бъдат дарени днес на Дом за възрастни хора „Гергана“ в „Св. Св. Константин и Елена“.

Средствата ще осигурят на центъра медицински легла и пациентски лифтери.

За 12-а поредна година младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“ – Варна проведе благотворителната си коледна кампания в морската столица. Както всяка година, те набираха средства за избраната от тях кауза чрез продажбата на ръчно направени коледни картички, научи Moreto.net. Подготовката започва месеци преди празниците, като в изработването на картичките се включват както много младежи от организацията, така и хора от цялата страна, пише НПО-портал.

„Стотици хора станаха част от процеса на изработване на картички, а хиляди си купиха от тях. Благодарение на платформата TimeHeroes кампанията ни успя да достигне до хора от цяла България и всеки ден получавахме колети с картички от всички кътчета на страната. И не само от България. В Германия бивши членове на „Делфините“ организираха студентско благотворително парти, на което бяха събрани 1500 лева“ – споделя Габриела Чанова, PR на организацията.

В продължение на 9 дни, преди Коледа, младежите продават от сутрин до вечер картичките с кауза на специални щандове в големи търговски вериги във Варна.

Днес, 11 февруари от 14:30 часа ще се състои официалното дарение на PTPI „Делфините“ Варна за Дом за възрастни хора „Гергана“ в „Св. Св. Константин и Елена“.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева