Начало » Спорт » Приключи Общинският ученически турнир по шахмат

Приключи Общинският ученически турнир по шахмат

Общинският ученически турнир по шах за възрастовите групи 5-7 клас и 8-10 клас приключи. Срещите, в които се включиха 8 отбора при малките и 5 при гимназистите, бяха проведени в Юнашкия салон. Според правилата на игрите ученическите отбори се състояха от по 3 момчета и едно момиче. Шампиони в крайното класиране във възрастова група 5-7 клас станаха учениците от ОУ „Георги С. Раковски”, на второ място са възпитаниците на ОУ „Ангел Кънчев”, а на трето – от СУ „Гео Милев“. При по-големите победители са МГ „Д-р Петър Берон“, следвани от Първа езикова гимназия и IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“.  Класираните в призовата тройка получиха купи, медали, грамоти, подписани от кмета Иван Портних, както и награди, осигурени от Дирекция „Спорт“ при Община Варна.

На 16-ти и 17-ти февруари продължават състезанията по тенис на маса за 3-7 клас и 8-12 клас.

44 училища от Варна, Аксаково, Дългопол и от селата Поляците и Медовец са подали заявка за участие в „Ученическа Купа Варна“. Ежегодно в спортните срещи за ученици се включват над 10 000 деца.

Планираните състезания са част от стратегията на Община Варна и Министерството на младежта и спорта за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт и целят да стимулират двигателната активност сред децата.

 
<
Петя Митева