Начало » Общност » Потърсиха съдействието на Нели Петрова за изграждането на нова църква и метох във Варна

Потърсиха съдействието на Нели Петрова за изграждането на нова църква и метох във Варна

Граждани потърсиха съдействието на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова за изграждането на нов православен храм и метох към манастира „Рождество на пресвета Богородица” във Варна, научи BudnaVarna.bg.

От църковното настоятелство на манастира, построен преди около 25 години в местността Сотира, алармираха и за необходимостта да се изгради подпорна стена в имота, който попада в зона с констатирани свличания вследствие на ерозионни процеси. „Имаме готов проект за укрепването, за който събираме средства. На добрата воля на дарители разчитаме и за строителството на женски метох, за който вече сме във фаза на инвестиционно проектиране”, обясни отец Димитър.

Миряни споделиха с варненския депутат и идеята за изграждането на малка църква между улиците „ФеликсКаниц”, „Любен Каравелов” и „Цани Гинчев” в морската столица. Православният храм ще носи името „Св. Иван Рилски”. „След години усилия и с безкористната помощ на специалисти за архитектурния проект вече разполагаме с разрешение за строеж и търсим средства за градежа на църквата”, разказаха инициаторите.

Нели Петрова подкрепи каузите и разясни възможностите чрез дирекция „Вероизповедания” да се финансиратремонти и строителство на храмове.

В рамките на приемния ден на народния представител бяха поставени и въпроси, свързани с имотни казуси. Коментиран бе също проблемът с „ало измамите”, чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора

 
<
Петя Митева