Начало » Топ Новини » Варненката DIVA Vocal и DJ Tarkan с нов хит (видео)

Варненката DIVA Vocal и DJ Tarkan с нов хит (видео)

Retro_Muzei

Българска певица, творец на редица клубни хитове, излъчвана в ефира на BBC Radio и Club Life на DJ Tiesto – Невяна Цветкова, позната с като DIVA Vocal издаде нова песен съвместно с един от най-популярните диджей и продуценти на електронна музика DJ Tarkan (сред ТОП 100 DJ в света – сп. DJ MAG).  Парчето се казва Point Of No Return излиза на световния пазар днес, но неговата ексклузивна видео премиера за България беше на 28/08 в най-посещаваният роден сайт за видео споделяне.  За броени часове то оглави класацията му за БГ Поп музика и се радва на огромна подрепа от страна на родните меломани.  Специално за нас създателите му споделиха подробности около музикалната си кариера и заснемането на клипа към песента.

Какво е музиката за теб?
DJ Tarkan: Музиката е чувство, музиката е емоция, музиката е единственият опият
DIVA: Това е езика на душите ни. Тя обединява хората по цял свят.
Коя от вашите песни ви е любима?
DJ Tarkan: Любимият ми трак е ремиксът на „Тime To Say Goodbye”, настоящото ни парче с DIVA – “Point Of No Return”, ремиксът който направих за Matt Darey и „Otogar”
DIVA: Не мога да определя коя ми е любима, защото всяка една аз чувствам като своя рожба.  Всяка песен която създавам е картина, запечатала определена емоция или събитие в живота ми.
Как се сработвате с ди джеи/ вокали от страната и чужбина?  Те ли ви намират или Вие тях?
DJ Tarkan: Работата с вокали винаги е приятна, защото те правят музиката по-чувствена.  Понякога аз ги намирам, друг път те мен.  Работя с DIVA – талантлива, с богат емоционален тембър и съдържателни текстове.  Именно тя ме потърси за първият ни съвместен проект, а когато получих и „Point Of No Return” веднага разбрах, че това е следващия ни хит.
DIVA: Усетът за работа с електронната музика не се ражда просто така, той се гради с години.  В света са малцина певиците или певците, които могат да се свържат с нея.  Добрият вокал трябва с лекота да се свързва с емоцията на инструментала, да импровизира и да няма мания за самодоказване, а по-скоро сливане с нейно височество.  Моята любов и всеотдайност към клубната музика е искрена и продуцентите усещат това.  Вероятно по тази причина предложенията в болшинството от случаите идват от тях към мен.
Разкажете ни нещо интересно за клипа?
DJ Tarkan:  Снимките направихме за 7 часа в Слънчев Бряг и Свети Влас.  За мен беше ново и интересно изживяване, тъй като по-често ме снимат в работна атмосфера по време на партитата ми.  С режисьорът сме работили и по други проекти и въпреки липсата на дългогодишен опит, винаги ме изненадва с новаторските си идеи и всеотдайност.
DIVA:  Благодаря на малките участници – Раян 8г и Моника 10г, за тяхната искрена всеотдайност.  Още със заснемането на първите кадри в хотелската стая, екипът беше впечатлен от естенственото им присъствие пред камера.  Анастасия Вапцарова също с готовност се включи в снимките, a гримът на Евелина Дойчинова остана непокътнат дори и под вода!
Навсякъде бяхме атракция за туристите, които също снимаха с телефоните си.  При влизането ми във водата, две жени се опитаха да ме предупредят че роклята ми се мокри.  Аз с усмивка продължих да навлизам по-на дълбоко а те останаха безмълвни и шокирани. (смее се)  Въжето обрасло във водорасли се появи  неочаквано пред нас. Приехме го като знак от съдбата, че сме на прав път.

 

Retro_Muzei

DIVA, разкажи ни повече за кадрите под вода?
DIVA: Идеята беше на режисьора Кристиян Христов.  Когато обсъждахме снимките, той ме помоли да си осигуря въже, тежести и спасител за да сме „спокойни“…  Приех предизвикателството с радост, но минути по-късно страха започна да се прокрадва в мен и в самият снимачен ден едва успявах да го скрия.  Оказа се съвсем неоснователен, защото дори не се наложи да ме вързват, а усещането на нашето приказно море беше перфектният завършек на снимачният ден.
Какво мислите за България?
DJ Tarkan: Това е моята любима страна – хората, клубовете, въобще всичко!  Предпочитам участията си именно тук в България, защото знам, че съм 100% щастлив тук.  Познавам добре пугликата, която ще дойде на партита ми така, че България винаги ми е приоритет, когато подреждам ангажиментите си от цял свят.
DIVA: Тежко ми е за многото Българи, напускащи страната ни за да търсят реализация в чужбина, но това е донякъде добре за израстването и сплотяването на народа ни.  По време на следването си в САЩ се научих да вярвам в хората и да виждам доброто във всеки човек или ситуация.  Там ако някой успява всички го подкрепят, защото знаят колко усилия и воля се изискват за това.  С радост виждам, че нещата се променят и тук.

Какви са бъдещите ви планове?
DJ Tarkan:  Винаги да продължавам да радвам феновете и последователите си с нова музика на все по-високо и по-восоко ниво.
DIVA: Мечтая хитовете, които създаваме в България да придобиват още по-голяма световна известност.  Работя с именити творци от цял свят и наистина музиката няма граници.  Предстои да издам още много съвместни проекти, един от които е с легендата на хаус музиката, номинираният за Грами Еddie Amador (САЩ).  Ще изненадам феновете си с едно доста по-различно звучене – между хаус и джаз.
Да пожелаем на DIVA Vocal и DJ Tarkan още повече творческо вдъхновение за да продължават да ни радват със своята музика.

Източник: Петел

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *