Начало » Общност » Над 20 големи фирми в газовия бизнес идват за хъба „Балкан“

Над 20 големи фирми в газовия бизнес идват за хъба „Балкан“

Над 20 международни инвеститори и газови оператори ще участват в кръглата маса за хъба „Балкан“, която ще се проведе на 5 септември във Варна. До края на деня в петък от „Газпром“ не бяха потвърдили участие.

Организатор е „Булгартрансгаз“, водещ на събитието е вицепремиерът Томислав Дончев, очаква се основното изказване да е на премиера Бойко Борисов. В кръглата маса ще участват още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на КЕВР Иван Иванов и други.
Във Варна идват „Бритиш Петролиум“, ОМВ, азербайджанската СОКАР, немската РВЕ, операторите на мрежите в съседните държави – „Трансгаз“ от Румъния, „Сърбия газ“, гръцката ДЕПА, както и един от големите доставчици на втечнен газ – „Шение“ от САЩ. Участие са потвърдили и банка „Ротшилд“, „Алианц кепитъл партнърс“.
Във Варна ще бъдат и словаците от „Ийст ринг“, както и от Ай Си Джи Би – компанията, чиято ще бъде собственик на газовата връзка на България с Гърция.
Идеята е пред инвеститорите да бъде представена концепцията за газовия разпределител. За европейското измерение на хъба ще говори Клаус-Дитер Борхард, шеф на „Вътрешен енергиен пазар“ в дирекция „Енергетика“ на ЕК. След представяне на концепцията за газовия хъб се очаква участниците да заявят интерес.
Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *