Начало » Общност » Купуват апаратура за 2 болници във Варна със събрани пластмасови капачки

Купуват апаратура за 2 болници във Варна със събрани пластмасови капачки

За втора поредна година във Варна ще се проведе мащабна акция за събиране на пластмасови капачки. Празникът на рециклирането „Аз вярвам и помагам 2“ ще се състои на 13 април от 9 до 16 ч. пред катедрален храм „Успение Богородично“.

С парите от рециклираните пластмасови капачки ще бъде закупена апаратура за детската хирургия в МБАЛ „Света Анна“ и апаратура в помощ на новородените в АГ болницата в морската столица. Това съобщи Антония Антонова, един от организаторите на благотворителната инициатива „Аз вярвам и помагам“.

Тя подчерта, че пластмасовите капачки ще се предават единствено на 13 април пред Катедралата. Освен Варна, в акцията ще се включат още 15 общини, които поставиха метални сърца за събиране на капачки. Те ще бъдат извозени до Варна в посочения ден на предаването. Това са общините Разград, Провадия, Попово, Каспичан, Ветрино, Белослав, Девня, Българево, Каварна, Търговище, Генерал Тошево, Исперих, Бяла, Две Могили (Русе) и Шумен.

Хората, които искат да се включат като доброволци в събитието, могат да го направят като пишат на фейсбук страницата на инициативата.

От началото на кампанията са събрани над 69 тона пластмасови капачки, а по време на първата мащабна акция бяха събрани 21 000 кг капачки. С парите от тяхното рециклиране, бяха направени 5 дарения в помощ на новородените в АГ болницата СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ и МБАЛ „Света Анна“.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева