Начало » Общност » Пролетното засаждане на дървета и храсти на територията на Район „Приморски“ е в разгара си (снимки)

Пролетното засаждане на дървета и храсти на територията на Район „Приморски“ е в разгара си (снимки)

В първия пролетен ден в близост до параклиса в квартал „Чайка“,  бяха засадени 23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис, научи Budna Varna.bg.

Досега в рамките на акция Пролетно засаждане 2019 г. на територията на „Приморски“ – по бул. „Левски“, в кв. „Виница“, пред пилоните със знамената в кв. „Бриз“, в околностите на Парк – паметника на „Почивка“ и Двореца на културата и спорта са засадени 105 дръвчета – ели, туи, кедри и липи, съобщи Петя Проданова, кмет на района.

Тя допълни, че до края на месец март с нови насаждения, храсти и дървета,  ще се сдобият и пространствата на площад „Съединение“, градинката на ул. „Генерал Гурко“, по бул. Княз Борис Първи“ и на ул. „Царевец“ до паметника на руските войни, сражавали се за Варна през 1828 г.

Във връзка с  грижата за намаляване на шума и чистотата на въздуха през изминалата  2018 година като продължение на дългосрочна програма за опазване и подобряване на околната среда в Район „Приморски“, бяха засадени както следва: през пролетта 117 дървета и 1050 храстa, през есента 134 дървета и 5352 храста.

Всички растения и през миналата и през тази година са осигурени чрез компенсационни програми на Община Варна.

 
<
Петя Митева