Начало » Общност » Неточности в кадастъра на Варна спъват работата по проектирането на „синята зона“ в широк център

Неточности в кадастъра на Варна спъват работата по проектирането на „синята зона“ в широк център

Започна проектирането на втория етап на „синята“ зона във Варна, съобщи директорът на ОП „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Неточности в кадастъра обаче бавели работата, тъй като се налагало да се прави ново геодезическо заснемане на терен, а това отнема ресурс от време и хора. След като процедурата приключи ще започне изкърпването на улиците, попадащи в обхвата на втория етап от зоната, а след това ще започне  и полагането на маркировката, каза Иванов.

По предварителни проучвания броят на паркоместата във втората фаза на синята зона ще е 4500. Синя зона – „Широк център“ ще се ограничава от следните булеварди и улици:

Ул,“Кракра“, ул.“Беласица“, ул.“Д-р Пискюлиев“, бул.“Владислав Варненчик“,

Ул.“Дрин“, ул.“Пирин“, ул,“Битоля“, ул. „Братя Бъкстон“, бул.“Чаталджа“, бул .“Ген. Колев“, бул .“Царевец“, бул.“Осми приморски полк“, ул.“Капитан Рончевски“, ул.“Васил Друмев“, бул.“Княз Борис I“, бул.“Цар Освободител“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Мария Луиза“ и бул.“Христо Ботев“.

По граничните булеварди и улици, посочващи обхвата на зоната, действа режим на почасово платено паркиране „Синя зона“.

Подзона 1 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Кракра“, ул.“Беласица“, ул.“Д-р Пискюлиев“ и бул.“Христо Ботев“.

Подзона 2 – включва и се ограничава от булеварди и улици: ул.“Д-р Пискюлиев“, бул.“Владислав Варненчик“ и бул.“Христо Ботев“.

Подзона 3 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул. „Владислав Варненчик“, бул.“Мария Луиза“, бул.“Сливница“ и ул.“Дрин“.

Подзона 4 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Сливница“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Цар Освободител“ и ул.“Пирин“.

Подзона 5 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Цар Освободител“, 6ул.“Осми Приморски полк“, бул.“Царевец“, бул.“Ген.Колев“, бул.“Чаталджа“,ул.“Братя Бъкстън“ и ул.“Битоля“.

Подзона 6 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Осми приморски полк“,ул.“Капитан Рончевски“,ул.“Васил Друмев“, бул.“Княз Борис I“ и бул.“Цар Освободител“.

„Засега нямаме проблеми със синята зона в централната част, дневно приходите са около 6500 лв. Поставят се около 60 скоби на ден на неправилно паркирани автомобили, около 40 се репатрират. Наскоро имаше оплакване, че хора, които са изпращали смс-и за кратковременно паркиране в зоната не са получавали обратна връзка, но проблемът е бил в мобилния оператор, не в ОП „Паркинги и гаражи“. Този проблем е отстранен, разследваме дали средствата от смс-ите са постъпили при нас и ще вземем решение как да процедираме в този случай“, допълни Младен Иванов.

Припомняме, че от 18 февруари влезе в сила решение на Общински съвет – Варна, според което по време на действие по репатриране на превозно средство от представители на ОП „Общински паркинги и синя зона“ и при явяване на водача на репатрираното возило, той ще заплаща на място такса. Досега в подобна ситуация автомобилът е бил освобождаван, а шофьорът не е заплащал такса. Мотивът за въвеждането й е покриване на разходите на предприятието по извършената дейност, заяви Младен Иванов, директор на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

Репатриране на неправилно паркирано ППС:

1.1 Зона център и кв. Аспарухово – цена 45 лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 30лв.

1.2 Зона квартали, с обхват – кв. Чайка; кв. Левски; кв. Младост; кв. Трошево; кв. Възраждане; кв. Победа; кв. Изгрев; кв. Галата и кв. Св. Иван Рилски – цена 50 лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 35лв.

1.3 Зона крайни квартали – кв. Владиславово; Виница; кв. Бриз и всички селищни образувания – Цена 55лв. По време на действия по репатриране на ППС и при явяване на водача на репатрираното ППС място, се заплаща цена – 40лв.

1.4 Максимална цена от репатриране на ППС и цена за отговорно пазене – 300 лв.

2. Репатриране на излезли от употреба ППС и оказване на съдействие на юридически и физически лица:

2.1 Зона център и кв. Аспарухово – цена 22 лв.

2.2 Зона квартали, с обхват – кв. Чайка; кв. Левски; кв. Младост; кв. Трошево; кв. Възраждане; кв. Победа; кв. Изгрев; кв. Галата и кв. Св. Иван Рилски – цена 25 лв.

2. 3она крайни квартали – кв. Владиславово; Виница; кв. Бриз и всички селищни образувания – цена 27лв.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева