Начало » Култура » Голямата надежда на арменското оперно изкуство с безплатен концерт във Варна

Голямата надежда на арменското оперно изкуство с безплатен концерт във Варна

Концертът на сопраното Хасмик Харутюнян е по повод 113-та годишнина от създаването на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“.

Концертът ще се състои на 14 април (неделя), от 18.00 часа, в Градска Художествена галерия „Борис Георгиев”.

В програмата участват музиканти от България и Армения. Успешното сътрудничество между един от блестящите диригенти на последното десетилетие – Левон Манукян, и оперната певица Хасмик Харутюнян ще бъде под съпровода на AGBU Chamber Orchestra Varna.

В програмата на концерта във Варна ще бъдат чути едни от най-емблематичните творби на Франц Лехар, Луиджи Денца, Армен Тигранян, Франческо Сартори, Жан-Патрик Капдевиел, Хачатур Аветисян, Едгар Ованесян, Комитас.

Специални гости-изпълнители на събитието са и изявените музиканти от България – Арис Кешишян – пиано, в изпълнение на творба на Арно Бабаджанян, както и Симеон Пилибосян – тенор, Иво Нейчев – пиано, Даниел Желев – ударни инструменти.

Младата надежда на оперното изкуство, Хасмик Харутюнян, е носителка на много награди, по-значими от които: 1-ва награда на Международен конкурс за музикални изпълнители „Ренесанс“, 1-ва награда на Национален конкурс „Татевик Сазандарян“, 1-во място в конкурс посветен на основаването на Университет по изкуства Армавир. Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е приза „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“ от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства.

Събитието се организира от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна. Вход свободен.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева