Начало » Общност » Ремонтират Аспарухов мост през май

Ремонтират Аспарухов мост през май

В края на април ще започне ремонт на две от мостовите съоръжения на Аспаруховия мост.

Това заяви във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Ще бъде осъществен превантивен ремонт по съоръжения 1 и 4 с подновяване на хидроизолацията. Ремонтните дейности трябва да приключат най-късно до 5 – 6 юни, допълни Нанков.

Финансиране има, техническият проект е готов, единственият проблем е организацията на движението: през лятото и зимата трудно се работи според думите на заместник-министъра.

Дейностите по Аспаруховия мост ще стартират след приключването на ремонтите по бул. “Народни будители” и на автомагистрала “Черно море”. “До края на месеца предстои да приключат строително-монтажните работи по 8 км от АМ “Черно море” и виадукт “Звездица”, каза още заместник-министърът. Той поднесе извиненията си на варненци за бавните темпове, с които е протекъл ремонтът по АМ “Черно море” и “Звездица”.

Като причина за забавянето той посочи струпването на голяма част от техниката по трасето на булевард “Васил Левски”, чието строителство е приоритетно. Превантивно са ремонтирани още 75 км от второкласни и третокласни пътища”, заяви зам.-министърът. Кметът на Аврен Емануил Манолов му благодари за бързата реакция в отговор на спешната необходимост от ремонт на 19-километров участък от третокласния път към селото.

Реконструкцията на трасето, което е в лошо състояние заради тежкотоварния трафик, ще стартира още тази година. Нанков обясни, че текат преговори по отношение на локализацията на бъдещ втори мост във Варна, така че да бъдат възложени геоложко и прединвестиционно проучване.

„Европейското финансиране към момента не просто не е вариант, а е и невъзможно, тъй като в следващите няколко години трябва да се извървят още много процедури”, коментира той.

 
<
Budnavarna