Начало » Общност » Във Варна стартира велопоход в подкрепа на болните от хемофилия

Във Варна стартира велопоход в подкрепа на болните от хемофилия

Тази сряда, 17 април, Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тема „Амбулаторна процедура 38 – Възможности и предизвикателства“, свързана с условията за заплащане и прилагане в лечебните заведения на лекарствени продукти при живото застрашаващи кръвоизливи, спешни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени нарушения на кръвосъсирването.

На 21 април Асоциацията за 4-та поредна година организира велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие стартира едновременно в 5-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Във Варна тръгва в 11:00 от Входа на Летния театър с маршрут: Морската градина от входа на Летния театър по централната алея в посока север, покрай Братската могила, Зоологическата градина, Делфинариума, до края на градината, спускане до крайбрежната алея, покрай 4-та и 3-та буна, по крайбрежната алея покрай брега до южния край на морската градина и Пристанище „Варна“.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева