Начало » Общност » Агресията сред учениците превзема и началните класове

Агресията сред учениците превзема и началните класове

ВКампанията „Открити дни на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“ стартира за 13-та поредна година във Варна. Целта на инициативата е да се запознаят децата с рисковете, които крият проблемното поведение, проявата на агресия, употребата на наркотични вещества, опасностите в интернет, трафикът на хора и т.н.

„Проблемът агресия сред учениците е факт и слиза все по-ниско във възрастта“, каза Светлана Коева, директор на Дирекция „Превенции“ към община Варна. По думите й не липсват случаи на агресия и сред ученици в 4 клас, което налага тя да бъде овладявана с помощта на психолози и психотерапевти.

„При всички случаи е налице проблем в семейството. Социалната среда също оказва влияние и стимулира децата към подобен тип поведение. Целта на кампанията е да ги научим на позитивното. Неслучайно и мотото на кампанията е „Аз избирам доброто“ , каза още Светлана Коева.

В рамките на кампанията, до 30 април, са предвидени над 200 обучения и ролеви игри, беседи по метода връстници обучават връстници, прожекции на филми, спортни състезания и др. 43 варненски училища са включени в нея, като се очаква да бъдат обхванати повече от 3 800 ученици.

По време на официалното откриване на кампанията в зала Пленарна на община Варна бяха наградени участниците в конкурсите за рисунки и есе на тема „Доброто е моят избор“. Над 300 шестокласници от 11 училища са взели участие в тях, а отличените на първите три места получиха грамоти.

Под мотото „Заедно срещу агресията“ театър „Наш свят“ представи на подрастващите мултимедийния спектакъл „Еднорог“.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева