Начало » Общност » Търсят строител на нова сграда за варненското кметство „Младост“

Търсят строител на нова сграда за варненското кметство „Младост“

Тема на заседание на ПК „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет беше изграждането на нова сграда на кметство „Младост“. Общинските съветници бяха единодушни, че проблемът е голям и е наложително той да бъде решен възможно най-скоро, научи BudnaVarna.bg

„Служителите са пръснати в четири блока и работят в изключително мизерни условия. Жилищната сграда, която основно ползваме, не е ремонтирана от 70-те години на миналия век. Това е една от причините сметките ни за ток да са тройно по-високи“, коментира пред съветниците районният кмет Христо Христов. Администрацията на район „Младост“  се помещава в жилищна сграда в ж. к. „Трошево“, като общата площ, ползвана от администрацията, е около 560 кв. м. Служителите и гражданите паркират на съществуващия паркинг към жилищния блок.

От   кметството са изготвили задание, в което да посочили, че искат новата сграда да бъде на комуникативно място, с лесен достъп и пряк излаз към един от главните булеварди в района. Минимална разгърната застроена площ за нормална работа на служителите да е над 2 500 кв. м. Друго изискване е новопроектираната сграда да бъде на поне 3-4 етажа с минимум 40 кабинета. Необходимо е също така да се осигури паркиране на 60 автомобила, като 30% от тях да са на закрито.

До момента две компании са проявили интерес към строителството на нова сграда на кметство   „Младост“. Едното дружество предлага сградата да бъде изградена на ул. „Вяра“ №6А, а другото – на бул. „Република“.

Членовете на комисията решиха да възложат на администрацията да разгледа обстойно офертите и да излезе с предложение, което в най-пълна степен да удовлетворява интересите на общината.

 
<
Петя Митева