Начало » Общност » Алманах събра творби на варненски литературни таланти

Алманах събра творби на варненски литературни таланти

Алманахът „Докосване до Касталия”, в който са представени творби на членовете на литературен клуб „Касталия” при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще бъде представен официално от 11:30 ч. на 20 април в Концертна зала на Младежки дом, научи BudnaVarna.bg.

В концертната програма ще бъдат представени откъси от публикуваните в алманаха творби в изпълнение на възпитаници на ДЮТ „Златното ключе” с ръководител Сия Папазова, а поздравления към авторите и гостите ще поднесат певците от ДВА „Сребърни звънчета” с ръководители Юлия Недева и Гарине Пюзантян.

В алманаха са включени стихотворения и разкази на 50 участници между 8 и 32-годишна възраст. Той е десети по ред.

Литературен клуб „Касталия” с ръководител Магдалена Маркова е основан преди 22 години. От тогава до сега в него са се обучавали стотици деца. В момента те са над 50. Ежегодно младите поети и писатели участват в ученически литературни конкурси, от които печелят много отличия. Само за последните 6 месеца те са спечелили над 100 награди и 16 публикации на отличени творби на младите автори в различни литературни издания.

 
<
Петя Митева