Начало » Общност » Разширяват хотели в „Златни пясъци“

Разширяват хотели в „Златни пясъци“

Подробни устройствени планове за разширяване на два хотела в к.к. „Златни пясъци“ одобри постоянната комисия по архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места към Общински съвет – Варна, научи BudnaVarna.bg.

Решението беше взето по настояване на собствениците на хотелите, които искат да повишат категорията на обектите. Единият план предвижда изграждане на пристrойка към основната сграда, в която да има зала и закрит басейн. Планът за другия хотел предвижда надстрояване с един етаж. Въпреки промените легловата база на „Златни пясъци“ ще се запази, беше изтъкнато на днешното заседание.

Съветниците одобриха и още един проект за ПУП в к.к. „Златните пясъци”. Той е с площ 13 дка и се намира в района на „Панорама“, на територията на бившата складова база на курортния комплекс. Максимално допустимата височина на сградите върху терена ще бъде до 7.5 м.

На вчерашното заседание на комисията стана ясно, че бивша станция на Министерския съвет в к.к. „Константин и Елена“ ще бъде почивен и учебен център за магистрати. По искане на Висшия съдебен съвет беше извършена корекция в отреждането на имота за „обществено обслужване, учебен център, почивен дом и трафопост“. Промяната е необходима, тъй като предстои изграждането на учебна зала в рамките на имота, обясни пред съветниците главният архитект на Варна Виктор Бузев.

 
<
Петя Митева