Начало » Култура » Стартираха продажбите на билети за музикалното „Варненско лято“

Стартираха продажбите на билети за музикалното „Варненско лято“

Вече са в продажба билетите за проявите от основната програма на ММФ „Варненско лято“, която започва на 23 юни с бляскав концерт с гост цигулковия виртуоз Бенямин Шмид от Виена и Варненската филхармония под палката на маестро Георги Димитров.

В специалните предложения тази година се предвижда общо 8 места в зала 1 на Фестивалния комплекс да бъдат отделени за трудно подвижни хора на инвалидни колички с придружител. За тях и за придружителя им е осигурен безплатен вход. Това са места 1 и 3 на редовете 15, 16, 17 и 18 в Зала 1, достъпни през рампата на служебния вход от паркинга на комплекса. Оттам придвижването към съответните места е безпрепятствено, отново без стълби и води до входната врата на залата, намираща се на по-високото ниво в близост до съответните редове и крайните места със свободни широки площадки за разполагане на инвалидни колички.

Ученици, студенти и пенсионери ще могат да се възползват от цена 2 лв. за място за билетите от ценова категория 5 лв. Тези билети могат да се закупят само на Билетната каса във Фестивален и конгресен център след представяне на документ, удостоверяващ правото да се ползва преференцията (например ученическа карта, заверена студентска книжка, решение за пенсиониране и др.).

За предвидливите ценители, които искат да планират навреме своята културна лятна програма, фестивалът предлага Пакет „Варненско лято – моите 11 концерта“. Той включва 10 билета по 20 лв. за 10 различни концерта във VIP зоната на всяка една от залите и като бонус – още един билет за VIP място за още 1 концерт по избор. Този пакет ще бъде представително опакован в луксозен брандиран плик с програмата за фестивала и освен комфортно решение за целия сезон може да бъде и изискан подарък.

Организаторите обясняват предимството на пакета така – познавачът може да избере своите предпочетени 11 концерта наведнъж и да закупи най-добрите места за всяка от залите навреме. Стойността на пакета е 200 лв. за общо 11 билета от 20 лв. VIP пакетът ще се предлага само на Касата на Фестивалния комплекс.

Билети за всички концерти ще се продават на Касата на Фестивалния комплекс и онлайн. Билетите с намаление и VIP пакетът ще се продават единствено на Касата на Фестивалния комплекс. За концертите в Летния театър билети ще се продават и на Касата на Летния театър.

Всички концерти от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019 вече са обявени. Пълната програма на фестивала можете да откриете тук.

Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите – на касите на ФКЦ и онлайн на сайта на ФКЦ, за „Опера в Летния театър“ – на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн на сайта на Операта. Продажба на билети в деня на събитията – на място преди събитието.

Концертите от фестивала ще се проведат на знакови за морския град сцени – Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Аулата на Икономическия университет, Градската художествена галерия и Летния театър.

ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градската художествена галерия Варна и Фестивалния и конгресен център. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ, Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят „Солвей Соди“, „Кока-Кола България“, „А1“, „Фрапорт“, „Пежо“, KLM, AGBU, клуб „Ментол“, пиво „Гларус“, хотелите „Капитол“, „Черно море“, „Модус“, „Графит“ и „Плаза”, Grand Mall. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева