Начало » Спорт » Параолимпийски турнир събира 100 състезатели във Варна

Параолимпийски турнир събира 100 състезатели във Варна

За поредна година Община Варна и Българската параолимпийска асоциация, с подкрепата на Спортен клуб  за интеграция „Атлет“ към СУУНЗ “Проф. д-р Иван Шишманов“ и варненските спортни клубове за хора с увреждания, организират Параолимпийски турнир “Варна 2019” за хора с увреждания. В проявата, която ще се проведе на 18-ти и 19-ти май, и 5-ти и 6-ти юли, ще вземат участие 100 състезатели от цяла България. Тази година в програмата на състезанието са включени шоудаун, шахмат, тенис на маса и плуване.

Турнирите по първите два вида спорт ще се провеждат в Средното общообразователно училище за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ в Аспарухово. Официалното откриване ще бъде на  18-ти май от 15.00  ч. В него сили ще премерят отбори от Шумен, Дряново, Пазарджик, Русе, Ямбол и Варна. Награждаването на отличените състезатели ще бъде на 19-ти май от 14.00 ч.

Състезанията по тенис на маса и плуване ще се провеждат в Националната спортна база „Спортпалас“ на 5-ти и 6-ти юли от 9.00 до 18.00 ч. Официалното откриване ще е на 5-ти юли от 9.00 ч. В надпреварите ще вземат участие състезатели от клубове от София, Пловдив, Севлиево, Сливен, Русе, Ямбол, Бургас, Кюстендил, Шумен, Дългопол и Варна. Награждаването на победителите ще е на 6-ти юли в 18.30 ч.

 
<
Петя Митева