Начало » Общност » Деца потрошиха детска площадка в Аспарухово (СНИМКИ)

Деца потрошиха детска площадка в Аспарухово (СНИМКИ)

Деца потрошиха детска площадка в Аспарухово. За това алармираха граждани, публикували снимки в социалната мрежа Фейсбук. Снимките са направили техни връстници, които в момента на вандалската проява са били там и са заснели действията им.

На снимките ясно се вижда как децата, които по информация от хора, които са ги разпознали, са в пети клас, трошат уредите по площадката, чупят, рушат абсолютно безпричинно и с чувство за безнаказаност.
„Проблемът, сега ми обясниха някои госпожи, бил, че обществото е лошо и трябвало да се отнасяме с разбиране към такива „деца“, а не да ги наричаме вандали, гамени и хулигани, защото това пораждало агресия в тях” – коментират жители на квартала.

Коментарите в мрежата за деянието варират от обвинения към родителите, до такива към обществото. Други пък, настояват да се налагат „солени” глоби при такива прояви, за да се спре с вандализма към общинската собственост.
„Все си мисля, че ако се наложи солена глоба на родителите на въпросните „деца“, втори път няма да посмеят да направят подобна проява на вандалщина”, коментират още възмутени граждани в мрежата.

„Надяваме се, да се вземат мерки и щетите по разрушената общинска собственост, да бъде поета от родителите”, това споделят майки, които ползват детските площадки в квартала. По техни думи, има много потрошени и никой до момента не е бил наказан за действията си.
Припомняме, че в близките няколко години, на територията на Община Варна, бяха построени нови над 300 детски площадки, като стойностите варираха между 25 – 50 хиляди лв, според уредите, които са монтирани.

 

Източник: dnesplus.bg

 
<
Петя Митева