Начало » Общност » Шест нови целогодишни авиолинии стартират на летище Варна през юли

Шест нови целогодишни авиолинии стартират на летище Варна през юли

През юли на летище Варна ще бъдат открити 6 нови целогодишни линии, съобщи за БТА главният изпълнителен директор на “Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт” АД Улрих Хеппе. Директните полети ще бъдат от и до Париж, Кьолн, Хамбург, Берлин, Копенхаген и Ливърпул.

Прогнозите за настоящия летен сезон са за лек спад с около 8% в дейността на летището, допълни Хеппе. По думите му всъщност пазарът ще се нормализира, тъй като през последните 5 г. е постигнат ръст от 50%. Двата пазара, от които се очаква най-сериозно намаление на полетите, са руският (31%) и германският (14%). Според Хеппе причината за снижението от Русия е, че туристите от тази страна се пренасочват към Турция, а от Германия – обявяването в несъстоятелност на една от големите авиокомпании.

Загубите ще бъдат компенсирани с увеличение на полетите от други дестинации. По думите на Хеппе се очаква ръст с 34 на сто от Великобритания. Нарастване с около 9% ще има на полетите от Чехия, а от Турция и Австрия – с по 11 на сто. Прогнозите за пасажерите, които през това лято ще преминат през летище Варна, са да достигнат 2,1 млн. души.

Източник: varnautre.bg

 

 
<
Петя Митева