Начало » Култура » Мариела Русева открива фотоизложбата си „Цветовете на Мароко“

Мариела Русева открива фотоизложбата си „Цветовете на Мароко“

Мариела Русева открива поредната си самостоятелна изложба днес. Фотоизложбата носи екзотичното заглавие – „Цветовете на Мароко“. Това е една добре обмислена като концепция изложба, в следствие на спонтанно – емоционално решение за появата й. След изложбата „Емоциите през обектива“, която Мариела Русева представи на варненци миналата година, сега тя ни подарява шанса да разгледаме още от нейните красиви фотографии, този път, обаче, снимани в Мароко.

‘Цветовете на Мароко” можете да разгледате в галерията на Регионалния телевизионен Център във Варна. Там са изложени 15 фотографии, внимателно подбрани от общо 1 500, които Мариела Русева е направила. На трудния въпрос, кой фотос е най-любимият и, тя ми каза, че това е снимка на нейната дъщеря, която я е придружила при посещението и в Мароко. Какви са цветовете на Мароко, каза ми Мариела Русева.

– Към изложбата има малко допълнение към изложбата. Реших да съчетая всяка една от фотографиите с подходящ текст, поезия. Хората, които ще дойдат да гледат ще могат и да четат.

– До всяка фотография ще има и стихотворение?

– Точно така.

– Мароко! Как се роди идеята, именно за тази екзотична страна?

– Идеята за изложбата възникна няколко дни преди да отпътувам към Мароко. Беше спонтанно и изобщо не си давах сметка какво означават цветовете на Мароко. Те не са само чисто физически цветове, а това са и цветовете на крайностите. В Мароко можем да видим както каньони, които могат да се сравняват с Гранд Каньон, така и долини, низини.

– Виждаме ли повече или повече природа във фотографиите?

– Има пейзажи, защото аз съм пейзажист. Много силен пейзаж имам в пустинята, разбира се, на залез. Много са интересни медините. Те са много пъстри и разнообразни като националности. На човек му се завива свят, когато влезе в една медина и там има изключително много неща за снимане по темата „Цветовете на Мароко“.

– Това ли е целта на изложбата, да ни се завие свят от цветове и емоции?

– Това е целта, да.

Всяка снимка има свой живот, но всеки зрител може да разкаже своята собствена история по нея. Открийте вашата история докато раглеждате изложбата на Мариела Русева „Цветовете на Мароко”

източник: БНТ

 
<
Budnavarna