Начало » Общност » Само във Варна: Преграда с тревна площ между автобус и спирка

Само във Варна: Преграда с тревна площ между автобус и спирка

Преграда с тревна площ затруднява хората, ползващи спирката на ул. „Пирин“ във Варна. Пътниците буквално трябва да стъпят върху зеленината и да прескочат ограждението, за да се качат или за да слязат от автобуса. Макар, че спирката на това място е поставена от години, а преградата с тревна площ изградена много преди това, варненци не спират да се възмущават и да коментират това „уникално“ решение.

Мястото представлява особена трудност както за майките с бебешки колички и хората с увреждания, така и за възрастните, които често ползват услугите на Градския транспорт.

„Уникално“ решение да изградиш преграда с тревна площ пред мястото за качване и слизане на пътници. Вероятно проектантите, изпълнителите и контролиращите ги от Община Варна са избирани с конкурс за неграмотност“, коментират варненци.

Автобусната спирка пречи и на преминаващите, тъй като заема половината част от тротоара. Наред с това указателната табела не се вижда от големите дървета, а на самата улица няма изграден джоб, в който превозното средство да спира.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева