Начало » Здраве » Компания организира безплатни кардиологични прегледи във Варна

Компания организира безплатни кардиологични прегледи във Варна

Компания за производство на медицинска апаратура oрганизира безплатни кардиологични прегледи във Варна нa 11 юни, от 15 до 19 ч. в Mall Varna. Събитието е част от дългосрочната инициатива „Вземи го приСърце”, която цели да повиши информираността на хората за сърдечно-съдовите заболявания. Прегледите в морската столица ще се извършват от д-р Димо Велевски от СБАЛ по кардиология, Варна – Български Кардиологичен Институт. Необходимо е предварително запазване на час онлайн тук.

Кампанията се фокусира върху значението на профилактиката и превенцията при сърдечно-съдовите заболявания. Инициативата цели да мотивира хората да обръщат повече внимание на здравето си и да се грижат за сърцето си. „Вземи го приСърце” стартира в началото на 2019 г., като до момента са проведени 3 събития с безплатни кардиологични прегледи – 2 в София и 1 в Пловдив.

„Лятото е рисков период за хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, и затова профилактиката е особено важна през този сезон. Тя е от ключово значение и през останалата част от годината и затова моят съвет е регулярно да посещавате кардиолог, за да следите състоянието на сърцето си. Също така не забравяйте, че начинът ви на живот е от огромно значение за кардиологичното ви здраве. Затова спортувайте редовно, хранете се здравословно и си създавайте повече позитивни емоции”, заяви кардиологът д-р Димо Велевски от СБАЛ по кардиология, Варна – Български Кардиологичен Институт.

За прегледите във Варна ще се използва 12-канален електрокардиограф с размерите на мобилен телефон, който предава висококачествен сигнал от изследването безжично на таблет или компютър и е изключително компактен и лесен за пренасяне.

Източник: varnautre.bg

 
<
Петя Митева