Начало » Общност » 10-годишната Мони се нуждае от помощ, за да проходи

10-годишната Мони се нуждае от помощ, за да проходи

10-годишната Симона Ангелова Йорданова от Варна се нуждае от помощ, за да може да проходи. Момиченцето страда от ДЦП – спастична квадри пареза. За късмет няма епилептични пристъпи. Преди две  години й откриват луксация на двете тазобедрени стави. От 8 години ходи на физиотерапия, логопед и психолог.

До момена са й направени 5 операции в Пловдив: тенотомията на адуктори на адуктори на двата бедрата, удължаване на сухожилията на лявата коляно на флексора, удължаване на лявата странична сухожилие, удължаване на сухожилията на флексора до дясното коляно, удължаване на дясната страна на сухожилията. След направените операции Мони започва да се обръща от гръб по корем и обратно.

Вливането на стволови клетки е следващата стъпка за нейното подобряване и заветните първи крачки. За съжаление вече цяла година близките на Мони отлагат процедурите, защото сумата, която е необходима, е непосилна за семейството.

Близките вярват, че чрез инжектирането на стволови клетки в краката в болница Лив Хоспитал в Инстанбул, процесът на раздвижване ще се ускори и Симона ще проходи.

Офертата на Турската клиника е за 6 вливания със стволови клетки – 9000 USD е цената за един курс и 20 физиотерапии – на цена 2000 USD. 56 000 USD e необходимата стойност на лечението. Събраната до момента сума по дарителската сметка на Мони е  около 24 791 лв. Необходими са още 75 000 лв.

Източник: varnautre.bg

 
<
Петя Митева