Начало » Общност » Варна приема най-голямото национално събитие по роботика

Варна приема най-голямото национално събитие по роботика

Изобретатели от цялата страна и инженери пристигат във Варна за най-голямото научно-образователно събитие по роботика на 15 юни, научи BudnaVarna.bg.

В рамките на цял ден, Младежкият дом ще е домакин на представянето на финалните проекти на участниците в първото по рода си иновационно обучение за професиите на бъдещето, които започнаха през февруари във Варна.

Познато вече под името #МисияБъдеще, в него ученици от 5 до 7 клас от Варна в рамките на пет месеца се обучаваха на елементарна физика и химия, предприемачество, програмиране, роботика и виртуална реалност.

Освен представянето на проектите от #МисияБъдеще, в Младежкия дом ще се проведе и регионално състезание по роботика, организирано от Робо Лига България. Деца, младежи и възрастни ще демонстрират възможностите на техните роботи и ще се състезават в различни категории – минисумо, следене на линия, морски свободен стил, 3Д лабиринт.

Ще бъде забавно, цветно и интересно.

Пълната програма на Робо Лига Варна: #МисияБъдеще на 15 юни може да видите тук, а сред изненадите е предвидената безплатна работилница за сглобяване на комлекти #ТИНУЗАВЪР на първата изцяло българска образователна платформа по електроника и роботика, идентични на тези, по които работят и се учат хиляди деца и младежи от цял свят.

И още.

В началото на новата учебна 2019/20 г. обученията под мотото #МисияБъдещe ще обхванат още  София, Велико Търново, Харманли, Русе и Стара Загора.

Зад #МисияБъдеще стои Високотехнологичният преакселератор за ученици (High Tech Pre-Accelerator for students), който преди година  беше единственият полуфиналист от България на съзтезанието за социални иновации към Европейската комисия EU Social Innovation.

#МисияБъдеще обединява най-добрите практики на  BeehiveУниверситет за деца и проектът Tinusaur

Началото е точно в 10 ч.

 
<
Петя Митева