Начало » Интересно » 1 млн. км без ремонт

1 млн. км без ремонт

Босненски таксиметров шофьор навъртя 1 000 000 км със своята Skoda Fabia без да му се наложи да плаща за нито една сериозна поправка по колата, съобщават от местното представителство на чешката марка. Мирсад Чосич обслужвал автомобила само във фирмения сервиз, но поддръжката се изчерпвала в смяна на консумативи.“Фабиата“ е произведена през 2003 г. и е оборудвана с един от най-здравите мотори на VAG. Атмосферният 1.9-литров SDI развива едва 64 к.с. и 125 Нм, но за сметка на това разполага с огромен ресурс.

Босненският вносител на Skoda, естествено, е предоволен от новината за рекордния пробег на таксиметровата Fabia. От представителството са решили да наградят Мирсад за постижението, а първата им работа била да сменят безплатно километража, който престанал да отчита след превъртането на 1 млн. км.

Чосич получил също часовник, но най-големият подарък бил отстъпка от 5 000 босненски конвертируеми марки (€2 556) от цената на нова Fabia. Таксиметровият шофьор обаче отклонил предложението за сметка на безплатно обслужване на старата му кола през следващите 12 месеца.

 
<
Budnavarna