Начало » Общност » Трагичен участък в града, се сдоби с разделителна преграда

Трагичен участък в града, се сдоби с разделителна преграда

На варненския бул. „Сливница“, където преди десетина дни при катастрофа загина мотоциклетист, вече има поставена преграда между срещуположните платна.

Припомняме, инцидентът стана около 22:40 часа на 11 юни на бул. „Сливница“ в района на Техникумите. 21-годишна водачка на лек автомобил, при движението си по булеварда в посока центъра на града, предприема забранен завой на ляво, за да навлезе в бензиностанция „VM“. В следствие на маневрата, при която се пресичат срещуположните платна на булеварда на нерегламентирано място, възниква катастрофа с насрещнодвижещ се мотоциклет „Хонда“. При инцидента на място загива 29-гoдишният мотоциклетист.

Кампанията с искане за поставяне на разделителна преграда бе подета от близък на загиналия 29-годишен мотоциклетист, а десет дни по-късно прегражденията вече са факт.

Компетентните органи обаче са си свършили работата полвинчато, колкото да обезопасят единствено мястото на инцидента и да задоволят искането. Факт е, че подобни опасни маневри са ежедневие само 50 метра по-нагоре в посока кварталите, където шофьори често предприемат рискова маневра за влизане в отсрещната бензиностанция Еко.

Дали прегадата ще бъде удължена скоро или ще се стигне до нов инцидент, само времето ще покаже.

 
<
Budnavarna