Начало » Общност » Футболният „Спартак“ ще получи четвърт милион от местната хазна

Футболният „Спартак“ ще получи четвърт милион от местната хазна

250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК „Спартак-Варна“, научи BudnaVarna.bg.

Това решиха общинските съветници от ПК „Финанси и бюджет“, като направиха уточнението, че финансовата помощ ще бъде еднократна.

„Приходите, които в момента реализираме, са недостатъчни за участие и завършване на сезон 2019/2020 г. във Втора лига. Заради ремонта на стадиона сме принудени да гостуваме на други терени, което е свързано с допълнително финансиране. На този етап е трудно намирането на спонсори, защото не можем да им предоставим площ за рекламиране“, изтъкна пред съветниците Марин Маринов, член на Управителния съвет на „Спартак – Варна“.

В отговор председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов каза, че има видими резултати от страна на ФК „Спартак-Варна“, който след 4-годишна пауза се завърна в професионалния футбол. „Оптимист съм, че преди Нова година ремонтът на стадиона ще бъде завършен. През последните месеци отборът постигна много, затова нека отново да го подкрепим“, посочи Балабанов и уточни, че помощта ще бъде еднократна.

Друга точка в дневния ред на днешното заседание бе одобряване на такси за водовземане от минерални води – изключителна държавна собственост, които бяха предоставени за стопанисване на община Варна.   През февруари общината получи правото да управлява и ползва минералните води от двата новосформирани участъка от находища: №100 – район „Североизточна България“, и №101 – район „Варненски басейн“.

Варна, както и общините, с които споделя участъци от находищата, поемат управлението за първи   път, поради което все още няма достатъчна информация за финансовите аспекти по стопанисването и управлението, съответно относно формирането на цена. По тази причина беше решено да се прилага тарифата за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване, приета от Министерски съвет в края на 2016 г.

 
<
Петя Митева