Начало » Общност » Съдят мъж, причинил телесни повреди на варненец с пиратки

Съдят мъж, причинил телесни повреди на варненец с пиратки

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 34-годишен мъж, причинил четири средни телесни повреди на варненец с пиратки.

На 5 септември 2016 г. пострадалият варненец и семейството му са били на вилата си в местността Ален мак. В двора имало събрана шума и листа и мъжът решил да ги изгори. Тогава се появил непознат мъж, който разпоредил на собственика на имота да изгаси огъня. Непознатият бил подсъдимият Руслан.

Между двамата започнал спор, при който собственикът на вилата обяснил, че огънят е малък. Непознатият отишъл някъде и се върнал. В краката на А.Р. паднало нещо и той се навел да види какво е. Установил, че това е пиратка със запален фитил.

Той се е притеснил, че пиратката може да нарани него или тъща му, която също била на двора. Взел я, за да я изхвърли, но тя гръмнала в ръката му. През това време 34-годишният мъж е гръмнал още две-три пиратки в чуждия двор и избягал. 

Пострадалият е  бил отведен в спешния център от своя съседка, където му била оказала медицинска помощ. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че мъжа е получил многофрагментно счупване на пръст, разкъсно-контузна рана, разкъсване на сухожилието на мускула на пръста, на тъпанчевата мембрана, травма на три пръста, довели до ампутация на последните им фаланги и други.

Източник: dariknews.bg

 

 
<
Петя Митева